Šiandien, 2023-05-03, Nyderlandų ‘s-Hertogenbosch teismas nuteisė lietuvę Simoną 20 mėnesių kalėjimo bausme, iš kurių 17-a lygtinai, su 2-jų metų bandomuoju laikotarpiu.
Lietuvė mama pripažinta kalta piktnaudžaivusi tėvo teisėmis ir sistemingai bei piktybiškai trukdžiusi vaiko tėvui bendrauti su dukra. Be to, ji dukrą pagrobė ir išsivežė į Lietuvą be tėvo sutikimo ir žinios.
2019m., kai mergaitei buvo 2 metukai, mama išvyko su dukryte atostogų į Lietuvą, bet taip ir negrįžo. Kurį laiką mergytės tėvas Tommy Roussen net nežinojo, kur vaikas gyvena. Nusikaltimų žurnalisto John van der Heuvel padedamas atvyko į Lietuvą ir rado savo dukrytę Gargžduose. Tačiau ir tą kartą mama atsisakė bendradarbiauti. Taip pat nepavyko ir mediacija. Didelių pastangų dėka tėvui kelioms valandoms buvo leista aplankyti dukrytę Luną namuose pas jos senelius iš mamos pusės, kur vaikas ir gyvena.
Dabar Lunai -6 metai. Mama nuteista, bet situacija dėl bendravimo su vaiku neišpręsta. Tommy Roussen labai tikisi, jog mama pagaliau baigs piktnaudžiauti ir nebedarys kliūčių tėvo ir dukrytės bendravimui.
Kaip pažymėjo John van der Heuvel, Lietuva pažeidė Konvencijos dėl tarptautinio vaikų grobimo 12 punktą, kuris sako, kad vaikas privalo būt grąžintas į šalį, iš kurios jį pagrobė ir toje šalyje turi vykti tolesni teisiniai procesai.
Laida apie šį atvejį – Nyderlandų TV RTL 6 Boulevard 123 laida, nuo 15:11 min.